Betalingsproblemen? Bel ons dan!

De coronacrisis heeft (nog steeds) een grote invloed op het dagelijks leven. De financiële gevolgen van een jaar in onzekerheid beginnen zichtbaar te worden: ondernemers en burgers hebben het financieel zwaar. De KBvG en de gerechtsdeurwaarders in Nederland zijn betrokken bij de maatschappij. De KBvG is daarom opnieuw gestart met de campagne “bellen is oplossen”

De campagne is in 2020 ook al ingezet om burgers en ondernemers te stimuleren snel te bellen om betalingsproblemen op te lossen. De campagne wordt ingezet namens de gerechtsdeurwaarders, de leden van de KBvG. Als er betalingsproblemen spelen, is bellen de snelste manier om met de gerechtsdeurwaarder te overleggen hoe die problemen opgelost kunnen worden. Samen met de gerechtsdeurwaarder kan men de situatie bespreken en kan er een passende oplossing worden gezocht. Dat voorkomt dat schulden onnodig verder oplopen.

De boodschap wordt net als in 2020 uitgezonden op de publieke radio-omroepen. Daarnaast is de website www.bellenisoplossen.nl te bezoeken. Ook op sociale media wordt aandacht gevraagd voor deze belangrijke oproep.

Samen oplossen
Er rust helaas nog steeds een taboe op het onderwerp schulden. Met de campagne “bellen is oplossen” steekt de beroepsgroep van gerechtsdeurwaarders de hand uit. Het is geen schande om schulden te hebben, het kan iedereen overkomen. Als je betalingsproblemen krijgt, is snelle communicatie met de gerechtsdeurwaarder belangrijk. Er valt met gerechtsdeurwaarders te praten. Bespreek je schulden en samen met de gerechtsdeurwaarder kan een oplossing worden bedacht. Ons telefoonnummer is 073 6 124 124.